– Man måste starta om livet, måste byta allt. Börja om. Med språket, med allting. Skaffa nya vänner. Ja allting. Så det var varför jag kände att ”Nu ska jag kämpa och komma igång”.

Saitong flyttade från Thailand till Finspång 1979 där hon startade ortens första thairestaurang. Hon är en av kvinnorna som intervjuats av Kulturgeografen Natasha Webster om hur det är att driva företag på små orter. I videon berättar de om hur det är att vara kvinna, invandrare och entreprenör på den svenska landsbygden, och vad som kommit fram i Natasha Websters forskning.

Filmen är gjord inom ramen för Stockholms universitets arbete med målen för Agenda 2030 och hållbarhetsmål nummer 11: Hållbara städer och samhällen.

Filmen är producerad av SU Medieproduktion.

Se fler filmer om Stockholms universitet och Agenda 2030 här.