En stor del av universitetets studentservice finns i Studenthuset fem minuters promenad från Geovetenskapens hus.
 

Studenthälsan

Studenthälsan arbetar med medicinsk och psykologisk rådgivning, som ett komplement till övrig hälso- och sjukvård. I mottagningsarbetet ges förtur till problem som har anknytning till studiesituationen. Som student får du också tillgång till viss förebyggande hälsovård och stöd i studiemiljöfrågor.

Studie- och språkverkstaden

Studie- och språkverkstaden ger råd och tips om alla slags skriftliga och muntliga uppgifter du ställs inför på universitetet. Det kan gälla allt från enklare grammatiska frågeställningar till svårare problem som skrivkramp eller nervositet att tala inför grupp. Studie- och språkverkstaden hjälper också till med frågor som rör studievanor och studieteknik samt med muntlig kommunikation inom universitetsvärlden.

Stöd för dig med dyslexi

Varje höst håller Studentavdelningen en särskild introduktionskurs för studenter som har dyslexi. Då ges information om vilka möjligheter universitetet erbjuder för att kompensera läs/skrivhandikapp.

Ta kontakt med universitetets dyslexipedagog.

Karriärservice

Karriärservice inbjuder till aktiviteter kring arbetsmarknaden. Det kan gälla jobbsökning, anställningsintervjuer, utformning av CV och ansökningsbrev. Se även institutionens sidor om arbete och karriär.

 

Mer information: